Prosit....

Hej hallå!

Här har vi blivit sjuka igen:/ Wilma är kry,men vi andra....urk! Lasse är och jobbar iaf, han tycker inte om att behöva sjukskriva sig....men ibland måste man!
Vidar sover som en stock, har sovit sen 12...feber har han med...jaja skönt för pojken att få sova sig igenom förkylningen:)

Nu räknar jag minuterna tills min kära sambo kommer hem så jag får lite stöd när det gäller Wilmas bus....Busigare än busigast!
Ibland är det som om hon känner av när man inte orkar...då ska man hitta på allt man annars absolut inte får göra;P

Mitt i allt elände, har jag fått ett roligt besked....vi har blivit med sommarstuga:D:D
Nu vill jag bara börja köpa lite möbler på blocket och börja inreda....men just nu har vi fullt upp att göra iordning här hemma....men sen ska det loppisfyndas och målas om i ljusa färger....ska bli sådär riktigt lantligt:)
Bästa av allt.....ligger granne med mammas hus och 2 km till klarsjön! Nu vill vi ju ha sommar igen ju:P

....nu ska jag försöka ta mig i kragen och påbörja lite mat...den blir ju såklart inte färdig av sig själv trots att man är sjuker....

Upp och iväg!

Ja nu är vi på fötterna igen, efter en ordentlig sovmorgon! Jag drömmer så konstigt när jag sover på förmiddagarna:/....Tur att det inte finns något realistiskt i att tro att drömmarna ska bli sanna:)

Nu ska vi starta dagen, kaffet är intaget! Nu drar vi!

Hörs ikväll:D

Lördagsgodis;)

Hej Hallå!
Vet att jag lovade ett inlägg redan i fredags (?), men har verkligen inte haft tid!
Ja men i vilket fall så har jag hunnit med mitt betygssamtal, som inte blev av i onsdags, utan jag pratade med min lärare på torsdagen och fick betyget....det gick bra:D
Vad har vi mer hunnit med? Jo jag har hjälpt min kära pappa att klä om hans köksstolar, vi har varit på öf Myran och lekt av oss, tagit promenader i  det otroooligt vackra vädret som vi fått de senaste dagarna....visst är det härligt med lite värmande sol? Nu lapar man verkligen de sista solstrålarna för det här året (hur dystert det än låter)....Hösten är vacker den med!
Wilmaskrutt älskart, löv att leka med och vattenpölar att plaska i;)
Ja  och igår kväll var vi på badhuset och lattjade....så skönt på fredagseftermiddagen, nästan inga där då ju! Nog för att alla har fullt upp med sitt fredagsmys....men man kan ha det minst lika mysigt på badhuset:D
Idag fick jag sovmorgon....vilket jag verkligen behövde efter två tuffa veckor med ammande 1 gång/h under natten! tyvärr kan man ju inte sova ikapp, så är näst intill lika trött idag med....men kroppen återhämtar sig långsamt:)
Ja så har vi varit på promenad idag i det fina vädret och sen har vi varit och köpt vårat lördagsgodis, en systemkamera:D:D Me like!
Riktigt roligt att ta kort, och jag som har intresse för det tycker det är ännu roligare nu när vi har en lite finare kamera...
Vi hade bestämt oss för en Sony när vi åkte till elgiganten, men det blev en i formatet större då hon i butiken rekommenderade den! Ja vi är nöjda hittills, och imorgon (efter allt mitt plugg som jag egentligen skulle gjort idag) ska vi ut och ta lite kort, så att jag lär mig:D:D
Nu på kvällen har vi varit förbi min pappa och sagt hejdå då han åker till Norge imorgon (jobbar där), och blir som vanligt säkert borta i  tre veckor, sen har vi mysigt med lite för god mat, tacos och nu dricker vi rödvin, mums!
Mitt stora last i livet.....:P
Inca heter det, och är hur gott som helst för den som vill prova en ny sort till nästa helg;P
Ja det var väl lite om vad som hänt här hemma under veckoslutet...Nu ska jag ägna lite tid åt min underbara Lasse ♥
Min prins! Nästan 5 ½ månad, och så otroligt vacker!
Nu vill vi bara få ordning på hans hemska eksem som måste klia något förbannat!
Vidar är alltid så glad och tar det mesta med ro, han är lugn i temperamentet, men har såklart fått ärva mina gener när det gäller envishet:P Haha. Favorit är såklart och han avgudar sin syster, som för det mesta får honom glad. NU tar han sig sakta framåt men mest bakåt, och står gärna på alla fyra och gungar!
Han älskar att plocka med grejjer, och är väldigt fingerfärdig för att vara så liten:)

♥ Mitt lilla hjärtegryn ♥


Oj oj oj.....

...vad jag glömt brort det här med uppdateringar:P Idag har vi varit på Myran och lekt:D Nu är jag trött, barnen med...så vi ska sova middag! Det tänker jag också göra då jag inte får sova längre på nätterna...
Bäst att passa på medan de båda sover, för det är inte ofta det händer;)

KOmmer med en rejäl uppdatering under kvällen, så håll koll!

En alldeles för tidig morgon för en sliten mamma...

Ja bara gud vet när jag senast fick sova och känna mig utvilad när jag vaknar! Idag är jag tröttare än vad jag var när jag gick och la mig igår kväll.....
Nattaktiviteterna är alldeles för höga här hemma...det bökas, det ammas, det gnälls och inget duger, vad jag än gör är det inte bra:/ Så känns ibland lönlöst att försöka, men man kan ju inte bara ligga och lyssna på en missnöjd bebis!

Morgon tog vi samtidigt som Lasse, vilket är alldeles för tidigt när man är vaken halva natten, och inte har någon tid att passa på morgonen!

Här dricks det för tillfället kaffe, i stora mängder! tvivlar på att det kommer hjälpa mig med tröttheten, men ett försök görs iaf...ska ju ha betygssamtal idag, hur ska det gå? huvudet går verkligen på lågvarv, suck!

Tur för mina barn att de är så söta, kan ju inte låta bli att le när man ser deras pigga ögon på morgonen, men inombords suckar man....
Jaja det får dem igen i tonåren, då ska minsann mamma rycka upp dem från sängen för att åka och fiska och plocka svamp...varken dem vill eller inte;)

See you later!


Favorit i kolmården, getterna och minigrisarna såklart!


hot mama.....

Eller inte, påsarna under ögonen är snart nere i knähöjd...tror det är dags att kasta in handsken och gå och lägga sig!

Imorgon väntas det betygssamtal, nervöst.....som vanligt ligger jag och pendlar mellan vg-mvg....så måste verkligen göra ett bra intryck för att få det högre betyget;)....inte alls så att man blir ännu mer nervös då!
Imorgon på morgonen ska jag läsa igenom mina uppgifter för att ha lite kött på benen när förhöret börjar....scary!


Sen som vanligt blir det massor lek och gos med ungarna, väldens bästa ungar dessutom ♥
Känner även för att baka lite med Wilmis, men eftersom vi inte äter bröd längre här hemma känns det lite onödigt...får väl spara lite av det till W och ge bort resten till pappsen min;)

den här veckan hade vi tänkt att försöka få ihop så stora delar av vårat mammagäng som möjligt igen, tyvärr lyckades det inte då vi var lite utspridda och allmänt otursbenägna....som tur är kommer det fler tillfällen! Riktigt kul att vara ett gäng som håller ihop, nu i ca ett år:D
Pratas vid varje dag, och hittar iaf på något varje vecka...så många som möjligt då!

Fina bebisar va!


zombie...

jag är tröttare än tröttast! har inte fått sova riktigt på över en vecka...V vaknar 1 gång/h och vill amma...inget annat  duger, utan han blir förbannad om jag försöker ge napp eller söva om honom:/
Trodde inte det var sant imorse när jag var tvungen att gå upp, var tog natten vägen?
Han som annars sover så bra, hoppas det bara är något tillfälligt...typ en tand som spökar lr nåt!

sen tänkte jag att vi går til öf, där behöver jag inte anstränga mig så mkt för att roa W, men det var stängt...
Då gick vi istället till pappa/morfar och drack kaffe:D
Nu är lunchen intagen och vi varvar ner till drömmarnas trädgård!

Alldeles strax ska vi sova middag...JAG MED!
Telefonen ska stängas av så ingen kan väcka mig:P

i eftermiddag är det dans och plugg som ska orkas med:)

(ber om ursäkt för det luddiga skrivandet, men som sagt är allt väldigt dimmigt i huvudet just nu)


Vidar :D

Glömde ju säga hur det gick på BVC...blev en remiss till barn för ett allergitest...bara vänta och se!
Inget vaccin då hon inte ville ge förrän eksemen läkt lite:/
Tillbaka om två veckor och hoppas han kan få sprutorna då!

Våran älskade gosse väger nu 8660g och är 71 cm lång:D

Han är så cool, hänger med otroligt mkt för att vara 5 månader. Kravlar omkring, plockar med saker, älskar att busa och kittlas och sitter upp relativt bra:)
Bästa med allt är att han är en riktig mysbebis, gos är hans största intresse...vilket passar mej ypperligt!
♥ VIDAR ♥


Underbara älskade unge, du är så fin!


Breaking news, sen sova....

Japp ingen kan väl ha missat breaking news på femman som helt klassar ut de traditionella nyheterna på fyran? I vilket fall är det ett jättebra sätt att avsluta kvällen:D
Filip och fredrik är ju bäst!

Dagen har varit lååång, och som vanligt när jag mår dåligt då städar jag som en galning. Ledsen- städa, arg-städa...ja så fungerar jag! efter gårkvällens bravader kommer tankarna heeeela tiden!
Jag vill inte nämna för mkt men en nära anhörig gjorde sig riktigt illa, snubblade över en stor glasvas och skar upp sig...ambulans tillkallades och upp till akuten! Lyckligt nog hade glasbitarna satt sig på sådana ställen som höften, så tur i oturen...hade de träffat fel hade olyckan varit riktigt allvarlig...för såren var så djupa att man såg benet :/
Tankarna kommer konstant....tänk om de hade träffat magen eller ansiktet, eller för den delen plusådern....
Hoppas på att få sova bättre inatt, för nu har jag ägnat dagen åt mina tankar, medans jag städade:P
...jag får tänka att vi hade tur och att vi får blicka framåt, positivitet och förhoppningar om att allt kommer bli bättre:)

Nog om det!

Plugget krånglar lite nu oxå, först säger de att jag skjuta på praktiken ett helt år från kursstart...men nu helt plötsligt kanske det inte är möjligt...hrrrrm...hatar när inte de kan vara ense om vad som gäller! så imorgon ska jag försöka få tag på en syo här i stan som kan förklara för mig hur det ligger till=)

Sen ska jag och Wilmaskrutt på våran älskade tjej kvalitetstid imorgon.....vi ska dansa! Wilma älskar det, och redan idag har hon tjatat om att hon ska dansa...hihi, ibland önskar man att det var två gånger i veckan, men samtidigt kan det vara bra att längta till något med:P

natti!




Måndag, ny vecka, nya tag.....

Hej! eller godmorgon för vissa!

Här hemma sker det inte mycket för tillfället, lugn start på veckan!
Kvällen igår blev inte alls som planerat, vi hade tänkt oss filmmys men istället fick Lasse fara omkring....inte för att det gör något då det handlade om en rejäl olycka, men jag var så ledsen igår....dels för att det hänt,  dels för att jag inte kunde hjälpa till!
Att ha två barn och inget körkort gjorde att det var Lasse som fick åka iväg och jag stanna hemma med barnen...försökte prata över telefonen men det är inte det lättaste att att försöka få sig en bild av allt.

I vilket fall som helst gick allt bra, tryckförband las och ambulans kom:)

Ja så var det med den kaotiska kvällen!


Nu så ska vi göra iordning oss för att bege oss till BVC, 5 månaders vaccin och träffa läkare och se vad hon tror om Vidars utslag...kanske någon allergi:/ men skönt att få reda på det så fort som möjligt...

Sen senare måste vi städa...oj så det ser ut, skulle haft tvättstuga igår kväll...blev inte av! Jag lagade mat, men hann aldrig stoppa ner allt i diskmaskin, så det blev aldrig av....och sen skulle jag gå med soporna som vi samlat, som aldrig blev av.....
det betyder att jag står med massor saker som ska göras, och det på egen hand!
Jaja, i värsta fall får det vänta tills Lasse kommer hem så får vi hjälpas åt=)



SATAN!

...va ont det gör i bröstet när man sitter låst hemma och inte kommer någonstans:( Jag vill vara där, sitta bredvid...

Vem är vem?

Hihi, kollade på lite kort och hittade dessa:) Visst syns det att dem är syskon?





Visst Wilma har lite mer nätta drag, och Vidar är mörkare men ändå:P
Sen har det förändrats så otroligt mycket på dem här månaderna, nu är dem helt olika....men man ser ändå att dem är helsyskon:)


seneftermiddagsuppdatering!

Tjoho...det går framåt här hemma, hallen har slipats och det ser ut som om vi klarar oss, vi kan börja måla:D:D Jag tackar mig själv för att jag bara för någon helg sen städade förrådet! Det gick faktiskt komma in, och har nu varit därute i två vändor för att leta målargrejjer, nu senast efter en roller! Tackvare att jag städade varenda kartong sist visste jag på ett ungefär var sakerna var, men var iaf tvungen att konka runt massa innan jag kom fram till den kartong jag ville....

Sen har jag fått sanera hela lägenheten på slipdamm, men det är en annan historia!

Wilma är så hjälpsam, traskar omkring här hemma nakenfis med stövlarna på;) Värsta dammsugar utstyrseln ju:P Barnarbete gillar vi här hemma, haha! :P

NU ska jag börja med fiskgrytan!


Här ser vi min hjälpreda i full action, dock är inte bilden tagen idag!

Söndag på hemmaplan:)

Hej igen!

Söndag är det idag, och vädret ser inte allt för lovande ut. Passar egentligen perfekt då lägenheten är en enda stor röra, och tvättberget når snart upp i taket....plus att vårat projekt med hallen
är påbörjat, och vägen verkar vara lång just nu.....
Idag när vi vaknade såg vi att det hade rest sig massor med bubblor under spacklet, hrrrm....bara att skära upp och spackla om! Ibland är det ett helvete att bo i en källare, ingen har lagt någon större tid på att försöka få väggarna fina:/ men men....skam den som ger sig!

Wilma kommer tycka det är kanonkul att hjälpa till, däremot är det kanske inte lika effektivt men det är sånt man får ta. Sne har vi boakt tvättstuga för att få undan lite tvätt, att tvätta i våran egen maskin ger inte direkt något resultat...högen fylls på lika fort igen.
Så tvättstugan är bra att utnyttja ibland!...och Wilma älskar att hjälpa mig i tvättstugan, så roligt att trycka på knapparna och skura golvet;D

Ja och sen ska jag göra en fiskgryta...blev så sugen på det igår så var och handlade lite skaldjur och andra ingredienser som fänkål, chili och citron....kommer bli kanongod tror jag:D

Hmmm ja det är nog vad som händer här hemma idag, alltså en väldigt lugn söndag....men så skönt att ara vara hemma någon gång=)


Världens minsta fågelunge störtade från boet när vi var i kalvholmen! Med lite hjälp lyckades den flyga iväg, och mamma fågel ropade nöjt på sin lilla unge som hade lärt sig att flyga:D
Kolla så liten den är i Lasses händer ♥


Höst var det här!

Hej:D

Känner för att skriva lite, vi får se hur det går om viljan håller i sig kommer det löpa på med uppdateringar här!

Ja men nu måste man ändå säga att hösten är här, utan att vara pessimistisk, men NU ÄR DEN HÄR!
Konstigt nog tar jag det med ro, jo jag hade tusen saker till jag hade velat hinna med under alla sommardagarna men är det inte lite det sommarn går ut på, att ta dagen som den kommer, parkera sig på stranden för att inte göra ett dugg nyttigt....eller en kall öl i handen med sin käraste på uteplatsen, medan man kollar hur solen sakta rör sig neråt?
Jo men faktiskt, sommaren har varit toppen och jag har hunnit med massor, inte allt jag vill, men mycket!
Vi har varit iväg och farit, provat på campinglivet, bott lyxigt på hotell när det vankats cityweekend och även hunnit med att prova stuglivet på västkusten...allt har varit kanon och kan inte riktigt välja vad som är bäst...allt har sin charm (eller bekvämlighet).
Som många andra föräldrar i Sverige har vi besökt kolmården ihop med våra barn, uppskattat javisst, men lite besviken på att minnena sen ens egen barndom inte alls känns igen...Lejonen var ju jätteläskiga, nu ser man hur pass säker parken är.

Ja men vad tar jag med mig för minnen från den här sommaren då?
Massor. Oj vad den har varit betydelsefull!
OM det är möjligt har jag lyckats kära ner mig ännu mer i min sambo, vad härligt det är med äkta kärlek...oftast känns det som vi är en enhet, en och samma person och det är så underbart att känna att han är mannen i mitt liv! Vi behöver inte rusa framåt, vi har all tid i världen att uppfylla våra önskningar:)
Det bästa med allt, vi är LYCKLIGA! Det kan ingen ta ifrån oss....eller för den delen påverka!

Barnen då, är dem inte härliga:) Alla föräldrar kan nog bekräfta mina känslor till barnen. Vad dem berikar ens liv! Utan dem vet jag itne vad vi skulle sysselsätta oss med...eller jo det vet jag nog...men tycker inte det känns meningsfullt!
DET HÄR ÄR MENINGSFULLT! Oj vad ens liv känns viktigt när man har ett par knattar att ta hand om, älska, leka med, kramas, busa med, sjunga sånger för, natta, ha roliga diskussioner med, dansa, bada, pyssla, kittlas.....ja listan är lång!
Den som inga egna barn har kan inte heller förstå hur sådana här aktiviteter kan vara roliga....men det är det bästa i livet!
Mina barn är det bästa som hänt och är absolut de vackraste varelser som finns! ♥


♥VIDAR♥


Syskonkärlek stavas Wilma och Vidar ♥


♥WILMA♥

Men åter till hösten, den som komma skall!
Vad händer? Jo jag pluggar ju såklart fortfarande, ibland tungt, ibland väldigt lätt....oftast kaos! Men på något sätt lyckas jag och hittills fått väldigt bra betyg=) Meningen med detta är att söka in till högskola varefter, inte riktigt klar än vad jag vill bli som stor:P, men förmodligen blir det sjuksyster!
Tackvare dessa beslut har vi nu även besämt oss för att bo kvar...Ooooh 4 st på 74 kvm blir en intressant upplevelse, men finns det hjärterum....ja resten vet ni ju;)
Beslutet grundar sig iaf i att vi inte vill ha så mycket "låsta pengar" vaje månad, utan vill kunna unna oss lite annat än att bo fint....meeeen vi bor fint! bara lite trångt;)

Vi skulle kunna bo större, bättre, lyxigare...men jag vill inte välja bort saker som semester, bröllop, barnens aktiviteter och andra roliga saker under min studietid:)
Klokt val enligt oss...för andra idiotiskt!
Tur att vi alla är olika;)

Under hösten kommer ni kunna följa mig och barnen i vårat tokiga vardagsliv;) Även om våra utflykter och när det händer det där lilla extra, som betyder lite mer än en regning måndag!

Ni kommer säkert få läsa en del om renovering och inredning....vi strukturerar om här hemma, vilket innebär att vi gör iordning lägenhet! Wilma ska ha vårat sovrum och vi andra flyttar in i ena delen av vardagsrummet....klädkammaren blir åter en klädkammare och köket kommer förbli ett kök;) Hihi låter knäppt, men kommer bli kanon...och ni andra där ute som bor trångt kommer få ideer för ett mer compact living!
I skrivande stund står Lasse och spacklar hallen!

Ni kommer säkert höra mycket suck och stön om mitt plugg! Klaga måste man få göra....men ni kommer också få höra när det går bra:)

En annan sak som kommer finnas med är såklart om min viktnergång! Jag har efter en hel sommars planerande tagit tag i mina graviditetskilon X2, sambokilon och sluta röka kilon!
Metoden heter LCHF, och fungerar galant!
Det kommer finnas mer som en motivering för mig själv! Men den som vill får såklart recpeten, och jag hoppas att jag kan vara en inspiration till någon annan som kämpar med vikten där ute!

Jag har snart hållt på i 2 veckor. Vägning sker på onsdagar, i onsdags vägde jag in mig på -6 kg, inte illa på en vecka:D

Alltså:
Vecka 1: -6kg

Jag skriver inte ut min vikt eller mått här, det av den anledningen att jag tycker det är genant! Kanske när jag lyckats gå ner till min målvikt att jag berättar var jag startade! Men egentligen är det ganska irrelevant då ni kommer se den totala viktminskningen.

Jag hoppas det här kommer fungera bra, inte vill jag se ut så här resten av livet! En gång i veckan unnar jag mig annat, lördagen är helig och då ska det ätas godis och kolla på film helt enkelt;D

Nu känner jag att inlääget blir vääääldigt långt, men vad ska man göra när man har så mycket att berätta! JAg kommer säkerligen skriva lite mer omfattande om de olika händelserna under sommaren, och det som händer under hösten....tänkte att ni ville ha en liten smakbit av vad som bjuds på här=)

Nu hoppas jag att skrivarlusten håller i sig, om inte för eran skull, så för min egen....jag vill kunna ha det här som en lags dagbok att gå tillbaka i!

JA jag tackar för mig idag och hoppas att ni får en god natts sömn:D


Lika som bär?


Mina fina pojkar!


RSS 2.0