Julen är över =)

Såååå skönt att julen är över!
Inte för att den inte varit bra, men skönt att slippa all julmat! Känns som man ätit så att man klarar sig ett bra tag...

Julen har iaf varit bra här hemma, vi började julaftonsmorgon med att öppna julklappar. riktigt roligt då Lasse inte hade en aning om vad han skulle få! Själv hade jag en liten aning om vad som kanske låg i paketet, och rätt hade jag med=D Hade nämligen önskat mej en speciell hårtork, som nu är i mina ägor!

Den som fick mest julklappar var såklart Wilma, dock uppskattade hon dem mjuka paketen mest då dem prasslade mer:D :D Min lilla plutta.....



Lunchen spenderades med min mamma, Peter och min småsyskon, skönt att kunna vara hemma och ta det lugnt... På kvällen kom sedan pappa, Daniel och min morbror Tarmo på lite kvällsmat,

På juldagen blev det att träffa Lasses mamma och syster. Tyvärr hade hans pappa lyckats blivit sjuk så han fick stanna hemma. På kvällen åkte vi till mormor och morfar och fikade. Vi orkade helt enkelt inte med mer mat!

Annandagen åkte vi till nyköping och hämtade en julklapp till hela familjen, ska försöka lägga upp en bild sen!!!

Nu i mellandagarna jobbar Lasse så det händer inte så mkt, inte orkar jag med att springa på stan heller i hysterin!

 



Hoppas ni alla har haft en trevlig jul och kommer få ett gott nytt år=)


Wilma

Wilma blev ju 4 månader i söndags, det betyder ju att hon har passerat ännu en milstolpe i livet:P NU får hon ju börja med smakportioner (dock har vi redan tjuvstartat). Innan har hon tyckt att allt hon prövat varit äckligt, och nappflaskan duger inte...men så helt plötsligt igår tyckte hon att gröt var jättegot :o Hon förstår sig inte riktigt på hur man gör för hälften åker ut igen men så är det ju med dem små i början=)


Wilma i sin bumbo hon fick av oss i doppresent

Hon har ju även fått in sovrutiner och man kan nästan ha henne som en levande klocka då hon alltid vaknar vid niotiden och sedan somnar om vid elva för en timmes lunch. Riktigt skönt för mig att ha en timme på dagen då jag kan göra vad som faller mig in nästan=)

Var ju på BVC förra veckan och vägde henna, 7600 g och 63½ cm lång!!! Det betyder att vi nu har kunnat börja använda stl 68. Det här betydde också att hon växte ur sin gamla overall, så vi var tvugna att pynta fram 600 :- för en ny vi hittade. Lite väl dyr men vi  tyckte så mkt om den...


wilma i sin nya overall <3



Jag som liten, kolla vad lika ansiktsuttryck vi har!

 


Förresten....

Glömde helt och hållet nämna att Vi hade besök av familjen Zingmark/ Sjöstrand  i lördags, riktigt roligt!
Vi åt god mat, spelade TP och snakcade massa, en heldel skratt kan jaglova:D


Wilma och Tuva=) Så gulligt att Wilma håller Tuvas Hand <3 

På tal om en helt annan sak har jag beställt julklappar till Lasse över nätet och de har inte kommit än! Gaaaaaah!
Hoppas verkligen att dem kommer innan julafton, vill juatt han ska få dem på morgonen han med=)

Bye


Granen står så grön och grann i stugan...

Heeeeeej=)

Bara ett par dagar kvar till jul nu! Min absolut favorit högtid....
Här hemma har både julpynt, belysning och faktiskt en helt äkta kungsgran kommit upp och gör att hela lägenheten har en så härlig julstämning. I år kommer vi vara hemma julafton med lite folk på besök, detta innebär ju då lite matlagning. Igår blev det att steka köttbullar (ca 2½ kg färs) lägga in sill och göra en smarrig Jansson, fullt upp med andra ord!

Idag blir det städning och en sväng till coop då vi missat lite små saker sist vi var och julhandla! Kan tänka mej att det är smockat med folk men men....så går det när man är glömsk=P


Wilma med våran julgran i bakgrunden!


Dopet förra sndagen gick jättebra och Wilma var så snäll i kyrkan, hon sysselsatte sig med att babbla med alla ljus i stället för att lyssna på den tråkige prästen:P Dock blev det inte så mkt bra bilder då min kära lillebror inte är så hightech med kameran, därför efterlyser jag nu kort från dopet av er som var där, ni får jättegärna skicka dem till mej över mejlen=)

Iaf så var det ett mysigt dop och är såååå glad att vi fick dela den stunden med alla nära och kära som kom. Tack!



Wilma fick massor fina doppresenter bl.a  leksaker, nallar, smycke och smyckesskrin, gåstol, matservis och egna bestick, kläder och en bok att skriva om henne i + massor mer!

Neee nu ska ja ta hand om min lilla skrutt som börjar bli hungrig=) 




ZZZzzz....

Usch vilken lååååååååång dag...Jäsp!

Imorgon har vi bara garneringen kvar på tårtorna, sen ska vi bara njuta av lilla Wilmas dop=)
Nu säger jag godnatt och dröm sött!


Uppe med tuppen...Jäääsp!

Idag blev det att  stiga upp tidigt för att hinna med lite grejer innan min lilla flicka vaknar=) För när hon är vaken hinns det ingenting här hemma! Busfrö som hon är har hon kommit i en period då allt annat än att ta dt lugnt är roligt! Hur ska det då bli när hon väl börjar krypa?! Wilma har helt enkelt inte förstått att små bebisar ska ligga och se söta ut^^ haha...


 

 

Idag blir det städning här hemma, sedan hämta ut nyckeln till församlingshemmet vid nio=D Efter det ska jag helst hinna en sväng till HC och kolla på en kofta med. Skorna får jag helt enkelt vara utan!

Nu blir det städning till Guns `n  Roses (dock i  lågvolym)

Tjingeling

 


På tal om något helt annat....

...så är det snart julafton!

Nästan alla julklappar är inhandlade och står här och väntar på att öppnas=)

Har ett jättefint minne från just julklappsinslagning ihop med Helena för ett par år sen! Brukar tänka på den stunden då vi satt i hennes rum och lyssnade på julmusik och drack glögg. Härligt och riktig julstäming! Vi båda är nog stora julfanatiker (stavning?)

Vi höll varandra sällskap nästan varje dag då, nu bor jag här och har en liten familj medan hon flyttat till Lund och studerar till arkitekt. Snacka om att välja olika val i sitt liv...

Första gången vi träffades var när Helena hälsade på mig och min mamma på BB. Sen dess har vi varit kompisar från och till. Vi lekte väl konstant med varandra varje dag tills skolan började och vi gled ifrån varandra ett tag. Sen efter högstadiet började vi umgås med varandra igen. Nu ses vi mer sällan men det är ju inte så konstigt när vi bor i helt olika delar av sverige.  Men det är alltid lika kul och träffa henne även om vi är väldigt olika varandra=)

Neee nu ska jag gå igenom dagens post, sen blir det nog promenad!

Det stundande dopet...

Wilma ligger och sover lunch, då passar jag påatt skriva av mej lite=)

Den här veckan består av stress och åter stress...Stress för att hinna med allt till dopet på söndag! Hoppas bara jag inte glömt något=) Känns som jag har gått igenom allt tiotusen ggr, men ändå är det saker som hela tiden dyker upp som jag har glömt! Runt 60 st blir vi på dopet, även dem med gluten, laktos och socker. Vilket betyder ett antal olika specialtårtor. Men i slutändan kommer allt bli mkt trevligt och kommer vara riktigt roligt att träffa alla som kommer. Vissa har jag inte sett på flera år!!

Det vi hunnit med den här veckan:

¤ Klippning och färgning av mitt hår
¤ Pratat med prästen
¤ Hittat kläder att ha på dopet
¤ Skrivit upp allt som måste handlas till smörgåstårtorna
¤ fixat linnedukar
¤ gjort iordning dopklänningen
¤ vikt servetter (dock några kvar)
¤ införskaffat oss en doppresent till våran prinsessa
¤ köpt läskbackar och allt annat till fikat

Det som är kvar:

¤ Klippning av Lasses hår
¤ Mangla alla dukar!!
¤ Stryka alla kläder
¤ Baka fikabröd
¤ Göra alla smörgåstårtor
¤ Duka iordning församlingshemmet
¤ Leta upp min dopskål
¤ Köpa ett par nya skor då min rygg fortfarande inte klarar av att gå  i skor med klack.
¤ Försöka hitta en kofta om det är kallt i kyrkan

Sen ska jag bara njuta av Wilmas dopdag=)
Ska bli sååååå roligt!

RSS 2.0